FAQ
Hello all and sorry for the bother :)

A little background to my problem:

I had a main hard disk problem with my web/list server and though I
had some backups I decided to install a fresh (and newer)
installation of Linux. Now everything else is working fine except
Mailman(and/or postfix).

It knows the lists I had built earlier fine, but sending mail to the
lists doesn't work.

After trying to handle the problem myself, I got until so far:

In /var/log/mail I have a lines for the mail:

Jan 7 14:07:44 rbm postfix/cleanup[4820]: 2534CE585: message-
id=<20050107120744.2534CE585 at rbm.rbm-toolbox.net>
Jan 7 14:07:44 rbm postfix/smtpd[4802]: disconnect from
unknown[10.0.1.21]
Jan 7 14:07:44 rbm postfix/qmgr[4799]: 2534CE585:
from=<hannu at padasjoenlentokerho.fi>, sizei9, nrcpt=1 (queue active)
Jan 7 14:07:44 rbm postfix/local[4822]: 2534CE585: to=<hn-l at rbm.rbm-
toolbox.net>, orig_to=<hn-l at list.rbm-toolbox.net>, relay=local,
delay=0, status=sent (delivered to command:
/usr/lib/mailman/mail/mailman post hn-l)
Jan 7 14:07:44 rbm postfix/qmgr[4799]: 2534CE585: removed

So it would look quite all right ..... except that the mail doesn't
appear anywhere. I am quite frustrated so far... any relief
available?

Otherwise postfix seems to work all right

My postconf-n looks like the follows:

alias_maps = hash:/etc/aliases
canonical_maps = hash:/etc/postfix/canonical
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
content_filter daemon_directory = /usr/lib/postfix
debug_peer_level = 2
defer_transports disable_dns_lookups = no
inet_interfaces = all
mail_owner = postfix
mail_spool_directory = /var/mail
mailbox_command mailbox_size_limit = 0
mailbox_transport mailq_path = /usr/bin/mailq
manpage_directory = /usr/share/man
masquerade_classes = envelope_sender, header_sender, header_recipient
masquerade_domains masquerade_exceptions = root
message_size_limit = 10240000
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, list.rbm-
toolbox.net, rbm.rbm-toolbox.net
myhostname = rbm.rbm-toolbox.net
mynetworks = 10.0.1.0/28, 127.0.0.0/8
newaliases_path = /usr/bin/newaliases
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/packages/postfix/README_FILES
relayhost relocated_maps = hash:/etc/postfix/relocated
sample_directory = /usr/share/doc/packages/postfix/samples
sender_canonical_maps = hash:/etc/postfix/sender_canonical
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail
setgid_group = maildrop
smtp_sasl_auth_enable = no
smtp_use_tls = no
smtpd_client_restrictions smtpd_helo_required = no
smtpd_helo_restrictions smtpd_recipient_restrictions permit_mynetworks,reject_unauth_destination
smtpd_sasl_auth_enable = no
smtpd_sender_restrictions = hash:/etc/postfix/access
smtpd_use_tls = no
strict_rfc821_envelopes = no
transport_maps = hash:/etc/postfix/transport
unknown_local_recipient_reject_code = 450

and aliases

.
.
.
mailman: root
mailman-owner: mailman
#
hn-l: "|/usr/lib/mailman/mail/mailman post hn-l"
hn-l-admin: "|/usr/lib/mailman/mail/mailman mailowner hn-l"
hn-l-request: "|/usr/lib/mailman/mail/mailman mailcmd hn-l"
hn-l-owner: hn-l-admin

Help me! ;)

best regards,

Hannu Niemi


--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.300 / Virus Database: 265.6.9 - Release Date: 6.1.2005

Search Discussions

  • Terry Allen at Jan 8, 2005 at 9:46 am

    Hello all and sorry for the bother :)

    A little background to my problem:

    I had a main hard disk problem with my web/list server and though I
    had some backups I decided to install a fresh (and newer)
    installation of Linux. Now everything else is working fine except
    Mailman(and/or postfix).

    It knows the lists I had built earlier fine, but sending mail to the
    lists doesn't work.

    After trying to handle the problem myself, I got until so far:

    In /var/log/mail I have a lines for the mail:

    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/cleanup[4820]: 2534CE585: message-
    id=<20050107120744.2534CE585 at rbm.rbm-toolbox.net>
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/smtpd[4802]: disconnect from
    unknown[10.0.1.21]
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/qmgr[4799]: 2534CE585:
    from=<hannu at padasjoenlentokerho.fi>, sizei9, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/local[4822]: 2534CE585: to=<hn-l at rbm.rbm-
    toolbox.net>, orig_to=<hn-l at list.rbm-toolbox.net>, relay=local,
    delay=0, status=sent (delivered to command:
    /usr/lib/mailman/mail/mailman post hn-l)
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/qmgr[4799]: 2534CE585: removed

    So it would look quite all right ..... except that the mail doesn't
    appear anywhere. I am quite frustrated so far... any relief
    available?

    Otherwise postfix seems to work all right
    Hi again,
    Someone else may correct me here, but that last line of the
    log looks to me like Postfix has delivered the mail to the piped
    mailman command - if the mail is not showing up from there, it would
    indicate that either:

    a: Mailman is broken

    or

    b: Mailman is configured incorrectly.

    Our Mailman installation has a separate aliases file for
    Mailman, which I think is the normal Mailman setup when used with
    Postfix. Maybe post something to the Mailman list for assistance from
    there.

    --

    Bye for now, Terry Allen
    ___________________________________________________________________
    hEARd

    Postal Address:
    hEARd, 26B Glenning Rd, Glenning Valley, NSW 2261, Australia
    Internet -
    WWW: http://heard.com.au http://itavservices.com
    EMAIL: hmag at ozemail.com.au
    Phone: Australia - 02 4388 1400 / International - + 61 2 43881400
    Mobile: Australia - 04 28881400 / International - 61 4 28881400
    -----------------------------------------------
    Non profit promotion for new music - since 1994
    -----------------------------------------------
  • Mark Sapiro at Jan 8, 2005 at 4:41 pm

    hannu at padasjoenlentokerho.fi wrote:
    In /var/log/mail I have a lines for the mail:

    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/cleanup[4820]: 2534CE585: message-
    id=<20050107120744.2534CE585 at rbm.rbm-toolbox.net>
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/smtpd[4802]: disconnect from
    unknown[10.0.1.21]
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/qmgr[4799]: 2534CE585:
    from=<hannu at padasjoenlentokerho.fi>, sizei9, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/local[4822]: 2534CE585: to=<hn-l at rbm.rbm-
    toolbox.net>, orig_to=<hn-l at list.rbm-toolbox.net>, relay=local,
    delay=0, status=sent (delivered to command:
    /usr/lib/mailman/mail/mailman post hn-l)
    Jan 7 14:07:44 rbm postfix/qmgr[4799]: 2534CE585: removed

    So it would look quite all right ..... except that the mail doesn't
    appear anywhere. I am quite frustrated so far... any relief
    available?

    Are the qrunners running?

    See
    article 3.14, section 5 in particular.

    Do the messages get to the qfiles/in directory?

    --
    Mark Sapiro <msapiro at value.net> The highway is for gamblers,
    San Francisco Bay Area, California better use your sense - B. Dylan

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupmailman-users @
categoriespython
postedJan 7, '05 at 12:28p
activeJan 8, '05 at 4:41p
posts3
users3
websitelist.org

3 users in discussion

Hannu: 1 post Terry Allen: 1 post Mark Sapiro: 1 post

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase