right, i'm having some problems with qmail and mailman

i've set up mailman, and it seems to work fine.
i log in to the administrative interface, and subscribe some users
(mail-addresses) and it sends out the information with out a problem (if i
want it to)

well, now comes my problem though:
i've created the alias files (/var/mailman is the home dir, and info is the
listname) in /var/qmail/alias (yes, that is the alias homedir)

.qmail-info
preline /var/mailman/mail/wrapper post info
.qmail-info-admin
preline /var/mailman/mail/wrapper mailowner info
.qmail-info-request
preline /var/mailman/mail/wrapper mailcmd info
.qmail-info-owner
info-admin

but if i send a mail to info at mydomain.com then it won't forward them

furthermore my mm_cfg.py contains:
SMTPHOST = 'localhost'
SMTPPORT = 25
MTA_ALIASES_STYLE = 'qmail'

what am i doing wrong?
help would be greatly appreciated!!

regards,
-Brian Reichholf

Search Discussions

  • Tom Whiting at Sep 29, 2002 at 3:23 pm
    Hello, Brian,
    Check to make sure that your host is allowed to forward (read the instructions
    on setting up mailman with qmail). Chances are this is your problem
    On Thursday 26 September 2002 01:16 pm, Brian Reichholf wrote:
    right, i'm having some problems with qmail and mailman

    i've set up mailman, and it seems to work fine.
    i log in to the administrative interface, and subscribe some users
    (mail-addresses) and it sends out the information with out a problem (if i
    want it to)

    well, now comes my problem though:
    i've created the alias files (/var/mailman is the home dir, and info is the
    listname) in /var/qmail/alias (yes, that is the alias homedir)

    .qmail-info
    preline /var/mailman/mail/wrapper post info
    .qmail-info-admin
    preline /var/mailman/mail/wrapper mailowner info
    .qmail-info-request
    preline /var/mailman/mail/wrapper mailcmd info
    .qmail-info-owner
    info-admin

    but if i send a mail to info at mydomain.com then it won't forward them

    furthermore my mm_cfg.py contains:
    SMTPHOST = 'localhost'
    SMTPPORT = 25
    MTA_ALIASES_STYLE = 'qmail'

    what am i doing wrong?
    help would be greatly appreciated!!

    regards,
    -Brian Reichholf


    ------------------------------------------------------
    Mailman-Users mailing list
    Mailman-Users at python.org
    http://mail.python.org/mailman/listinfo/mailman-users
    Mailman FAQ: http://www.python.org/cgi-bin/faqw-mm.py
    Searchable Archives:
    http://www.mail-archive.com/mailman-users%40python.org/
  • Brian Reichholf at Sep 29, 2002 at 4:31 pm
    well, after not having gotten any reply from the list for... "too long" i
    mailed somebody who had this problem too, and didn't get a reply (he posted
    the problem in may 2002 i think it was)
    and he guided me through it, problem was:

    using tcpserv i had to allow my ip (not 127.0.0 but my "global" ip) to
    relay, and as you said it is in the instructions.. but having the
    instrucions more readable for others would be a great help and help a *LOT*
    i think (especially the README.QMAIL can be a pain too often as it doesn't
    help at all, imho)

    anyway, it's fixed, and settled, after configuring it properly (with the
    appropriate gid's and uid's) and entering my boxes "external" ip into
    tcp.smtp it worked without a problem (owh, i almost forgot to add: don't
    forget the cron entries too ofc ;-))

    thanks for your reply anyway though Tom!

    regards,
    -Brian

    ----- Original Message -----
    From: "Tom Whiting" <wolf at wolfstream.net>
    To: "Brian Reichholf" <brian at reichholf.at>; <mailman-users at python.org>
    Sent: Sunday, September 29, 2002 5:23 PM
    Subject: Re: [Mailman-Users] Qmail & Mailman (yet again)


    Hello, Brian,
    Check to make sure that your host is allowed to forward (read the
    instructions
    on setting up mailman with qmail). Chances are this is your problem
    On Thursday 26 September 2002 01:16 pm, Brian Reichholf wrote:
    right, i'm having some problems with qmail and mailman

    i've set up mailman, and it seems to work fine.
    i log in to the administrative interface, and subscribe some users
    (mail-addresses) and it sends out the information with out a problem (if i
    want it to)

    well, now comes my problem though:
    i've created the alias files (/var/mailman is the home dir, and info is the
    listname) in /var/qmail/alias (yes, that is the alias homedir)

    .qmail-info
    preline /var/mailman/mail/wrapper post info
    .qmail-info-admin
    preline /var/mailman/mail/wrapper mailowner info
    .qmail-info-request
    preline /var/mailman/mail/wrapper mailcmd info
    .qmail-info-owner
    info-admin

    but if i send a mail to info at mydomain.com then it won't forward them

    furthermore my mm_cfg.py contains:
    SMTPHOST = 'localhost'
    SMTPPORT = 25
    MTA_ALIASES_STYLE = 'qmail'

    what am i doing wrong?
    help would be greatly appreciated!!

    regards,
    -Brian Reichholf


    ------------------------------------------------------
    Mailman-Users mailing list
    Mailman-Users at python.org
    http://mail.python.org/mailman/listinfo/mailman-users
    Mailman FAQ: http://www.python.org/cgi-bin/faqw-mm.py
    Searchable Archives:
    http://www.mail-archive.com/mailman-users%40python.org/

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupmailman-users @
categoriespython
postedSep 26, '02 at 5:16p
activeSep 29, '02 at 4:31p
posts3
users2
websitelist.org

2 users in discussion

Brian Reichholf: 2 posts Tom Whiting: 1 post

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase