FAQ
Hi
Don´t know if it is a bug but latest Windows snapshot fails to connect to
mysql. pdo_mysql gives SQLSTATE[HY000] [2002] and even a simple
mysql_connect("host", "user", "pass") fails with error [2002] (trying to
connect via tcp://localhost:3306
Maybe it is related with bug #50023 ?
Didn't try snapshots since 5.3.0 release.

cheers
holo

Search Discussions

  • Pierre Joye at Oct 29, 2009 at 7:52 pm
    hi,

    Can you try a snaps from yesterday please? But I doubt this fix affects windows.

    http://windows.php.net/downloads/snaps/

    Cheers,
    On Thu, Oct 29, 2009 at 8:06 PM, holo wrote:
    Hi
    Don´t know if it is a bug but latest Windows snapshot fails to connect to
    mysql. pdo_mysql gives SQLSTATE[HY000] [2002] and even a simple
    mysql_connect("host", "user", "pass") fails with error [2002] (trying to
    connect via tcp://localhost:3306
    Maybe it is related with bug #50023 ?
    Didn't try snapshots since 5.3.0 release.

    cheers
    holo

    --
    PHP Internals - PHP Runtime Development Mailing List
    To unsubscribe, visit: http://www.php.net/unsub.php


    --
    Pierre

    http://blog.thepimp.net | http://www.libgd.org
  • Holografix at Oct 29, 2009 at 9:57 pm
    Hi
    Thanks for answering. Same problem with
    php-5.3.2-dev-nts-Win32-VC9-x86-200910281000. Forgot to say that in another
    windows box there is a snapshot from September 27th and it is working
    without problems.
    From phpinfo() in that box
    Build Date Sep 27 2009 01:57:01
    Compiler MSVC9 (Visual C++ 2008)
    Architecture x86
    Configure Command cscript /nologo configure.js "--enable-snapshot-build"
    "--enable-debug-pack" "--disable-zts" "--disable-isapi" "--disable-nsapi"
    "--with-pdo-oci=D:\php-sdk\oracle\instantclient10\sdk,shared"
    "--with-oci8=D:\php-sdk\oracle\instantclient10\sdk,shared"
    "--with-oci8-11g=D:\php-sdk\oracle\instantclient11\sdk,shared"
    "--with-enchant=shared"
    Server API CGI/FastCGI
    Virtual Directory Support disabled
    Configuration File (php.ini) Path C:\Windows
    Loaded Configuration File C:\Servers\php\php.ini

    Cheers
    holo

    "Pierre Joye" <pierre.php@gmail.com> escreveu na mensagem
    news:fe05d1540910291252y777a8ee9rbc1f77891c0414e0@mail.gmail.com...
    hi,

    Can you try a snaps from yesterday please? But I doubt this fix affects
    windows.

    http://windows.php.net/downloads/snaps/

    Cheers,
    On Thu, Oct 29, 2009 at 8:06 PM, holo wrote:
    Hi
    Don´t know if it is a bug but latest Windows snapshot fails to connect to
    mysql. pdo_mysql gives SQLSTATE[HY000] [2002] and even a simple
    mysql_connect("host", "user", "pass") fails with error [2002] (trying to
    connect via tcp://localhost:3306
    Maybe it is related with bug #50023 ?
    Didn't try snapshots since 5.3.0 release.

    cheers
    holo

    --
    PHP Internals - PHP Runtime Development Mailing List
    To unsubscribe, visit: http://www.php.net/unsub.php


    --
    Pierre

    http://blog.thepimp.net | http://www.libgd.org
  • Pierre Joye at Oct 29, 2009 at 10:25 pm
    hi,
    On Thu, Oct 29, 2009 at 10:57 PM, holografix wrote:
    Hi
    Thanks for answering. Same problem with
    php-5.3.2-dev-nts-Win32-VC9-x86-200910281000. Forgot to say that in another
    windows box there is a snapshot from September 27th and it is working
    without problems.
    Please try again with current snap on the working box.

    I suspect that IPv6 is available on the non working box, you have to
    comment out ::1 in your host file to fix it. Please tell us which
    windows versions you use and if IPv6 is used.

    Cheers,
  • Holografix at Oct 29, 2009 at 11:04 pm
    Hi Pierre
    Thanks for the tip. It works now. Both working and no-working box are
    Windows Vista 32 and both have Apache/2.2.13 (Win32) from apachelounge.com.
    There was some change since september 27th because both boxes are equal:
    same OS, same Apache and same Mysql version (5.1.40-community).

    Thank you very much again.

    Cheers
    holo



    "Pierre Joye" <pierre.php@gmail.com> escreveu na mensagem
    news:fe05d1540910291525j19858d44n5accda01bf677c9d@mail.gmail.com...
    hi,
    On Thu, Oct 29, 2009 at 10:57 PM, holografix wrote:
    Hi
    Thanks for answering. Same problem with
    php-5.3.2-dev-nts-Win32-VC9-x86-200910281000. Forgot to say that in
    another
    windows box there is a snapshot from September 27th and it is working
    without problems.
    Please try again with current snap on the working box.

    I suspect that IPv6 is available on the non working box, you have to
    comment out ::1 in your host file to fix it. Please tell us which
    windows versions you use and if IPv6 is used.

    Cheers,
    --
    Pierre

    http://blog.thepimp.net | http://www.libgd.org

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupphp-internals @
categoriesphp
postedOct 29, '09 at 7:06p
activeOct 29, '09 at 11:04p
posts5
users2
websitephp.net

2 users in discussion

Holografix: 3 posts Pierre Joye: 2 posts

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase