FAQ
Hi, all.

Ming extension doesn't work with current HEAD.
This patch fixes the problem.


And there is some problems with Ming documentation.
For example, "new SWFBitmap()" waits for _file contents_ to be passed as first argument, but manual says:
new swfbitmap ( string filename [, int alphafilename])

Of course it fails if you're trying to pass filename.

---
WBR,
Antony Dovgal aka tony2001
tony2001@phpclub.net

Search Discussions

  • Jani Taskinen at Sep 4, 2003 at 5:01 pm
    It would work fine (dunno what you mean with "work" compile/using?)
    if you really used HEAD..try getting the real HEAD sources first.

    --Jani

    On Thu, 4 Sep 2003, Antony Dovgal wrote:

    Hi, all.

    Ming extension doesn't work with current HEAD.
    This patch fixes the problem.


    And there is some problems with Ming documentation.
    For example, "new SWFBitmap()" waits for _file contents_ to be passed as first argument, but manual says:
    new swfbitmap ( string filename [, int alphafilename])

    Of course it fails if you're trying to pass filename.

    ---
    WBR,
    Antony Dovgal aka tony2001
    tony2001@phpclub.net
  • Antony Dovgal at Sep 5, 2003 at 7:06 am

    On Thu, 4 Sep 2003 20:01:22 +0300 (EEST) Jani Taskinen wrote:


    It would work fine (dunno what you mean with "work" compile/using?)
    if you really used HEAD..try getting the real HEAD sources first.
    I mean it currently segfaults on almost every function.

    For example, script:
    <?
    $movie = new SWFMovie();
    ?>
    produces segfault with backtrace below:
    Starting program: /usr/local/apache/bin/httpd -X

    Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
    zend_hash_apply_with_argument (ht=0x0, apply_func=0x40334210 <zval_update_constant>, argument=0x1)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_hash.c:674
    674 HASH_PROTECT_RECURSION(ht);
    (gdb) bt
    #0 zend_hash_apply_with_argument (ht=0x0, apply_func=0x40334210 <zval_update_constant>, argument=0x1)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_hash.c:674
    #1 0x4033ec3b in _object_and_properties_init (arg=0x80cca34, class_type=0x403b15e0, properties=0x0)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_API.c:703
    #2 0x4033ec7e in _object_init_ex (arg=0x0, class_type=0x0) at /root/test/php-src/Zend/zend_API.c:725
    #3 0x40242b37 in zif_swfmovie_init (ht=1, return_value=0x80ce28c, this_ptr=0x80cca34, return_value_used=0)
    at /root/test/php-src/ext/ming/ming.c:1335
    #4 0x4035b877 in zend_do_fcall_common_helper (execute_data=0xbfffd080, op_array=0x80cc9ac)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_execute.c:2541
    #5 0x4035b90c in zend_do_fcall_by_name_handler (execute_data=0x2, op_array=0x0)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_execute.c:2656
    #6 0x40357df6 in execute (op_array=0x80cc9ac) at /root/test/php-src/Zend/zend_execute.c:1267
    #7 0x4033d6f3 in zend_execute_scripts (type=8, retval=0x0, file_count=3) at /root/test/php-src/Zend/zend.c:1018
    #8 0x40308667 in php_execute_script (primary_file=0xbffff3e0) at /root/test/php-src/main/main.c:1625
    #9 0x40361bae in apache_php_module_main (r=0x816db5c, display_source_mode=0)
    at /root/test/php-src/sapi/apache/sapi_apache.c:54
    #10 0x4036270b in send_php (r=0x816db5c, display_source_mode=0, filename=0x0)
    at /root/test/php-src/sapi/apache/mod_php5.c:621
    #11 0x403628c1 in send_parsed_php (r=0x0) at /root/test/php-src/sapi/apache/mod_php5.c:636
    #12 0x08068eee in ap_invoke_handler ()
    #13 0x0807e83e in process_request_internal ()
    #14 0x0807e89b in ap_process_request ()
    #15 0x0807535f in child_main ()
    #16 0x08075511 in make_child ()
    #17 0x08075690 in startup_children ()
    #18 0x08075d00 in standalone_main ()
    #19 0x0807659a in main ()
    #20 0x400d1af7 in __libc_start_main () from /lib/i686/libc.so.6


    Patched version works ok (doesn't segfault =)) for me.

    My configuration:
    Linux version 2.4.21 (gcc version 3.3)
    Apache 1.3.27
    PHP Version 5.0.0b2-dev
    Build Date - Sep 5 2003 10:49:16 (grabbed from CVS 15 minutes ago)
    Configure Command - './configure' '--with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs' '--with-ming'
    ming-0.2a was taken yesterday from SF.net

    Am I doing smthing wrong ?

    ---
    WBR,
    Antony Dovgal aka tony2001
    tony2001@phpclub.net
  • Derick Rethans at Sep 5, 2003 at 7:23 am

    On Fri, 5 Sep 2003, Antony Dovgal wrote:

    Build Date - Sep 5 2003 10:49:16 (grabbed from CVS 15 minutes ago)
    Configure Command - './configure' '--with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs' '--with-ming'
    ming-0.2a was taken yesterday from SF.net
    What does ming-0.3a do? There is a new version out, here:
    http://www16.brinkster.com/gazb/ming/home.html

    Derick

    --
    "Interpreting what the GPL actually means is a job best left to those
    that read the future by examining animal entrails."
    -------------------------------------------------------------------------
    Derick Rethans http://derickrethans.nl/
    International PHP Magazine http://php-mag.net/
    -------------------------------------------------------------------------
  • Antony Dovgal at Sep 5, 2003 at 7:49 am

    On Fri, 5 Sep 2003 09:23:42 +0200 (CEST) Derick Rethans wrote:
    On Fri, 5 Sep 2003, Antony Dovgal wrote:

    Build Date - Sep 5 2003 10:49:16 (grabbed from CVS 15 minutes ago)
    Configure Command - './configure' '--with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs' '--with-ming'
    ming-0.2a was taken yesterday from SF.net
    What does ming-0.3a do? There is a new version out, here:
    http://www16.brinkster.com/gazb/ming/home.html
    This version is available only from CVS and it doesn't compile for me for rather obviuos reasons (there are some files missing).
    Last official stable release I can found is 0.2a (this one compiles and installs fine).

    And Derick, I don't see how ming version could be the reason of these segfaults (as you can see, it segfaults on object_init_ex()).

    ---
    WBR,
    Antony Dovgal aka tony2001
    tony2001@phpclub.net
  • Jani Taskinen at Sep 7, 2003 at 4:12 pm
    Patch applied, thanks.

    --Jani

    On Fri, 5 Sep 2003, Antony Dovgal wrote:

    On Thu, 4 Sep 2003 20:01:22 +0300 (EEST)
    Jani Taskinen wrote:
    It would work fine (dunno what you mean with "work" compile/using?)
    if you really used HEAD..try getting the real HEAD sources first.
    I mean it currently segfaults on almost every function.

    For example, script:
    <?
    $movie = new SWFMovie();
    ?>
    produces segfault with backtrace below:
    Starting program: /usr/local/apache/bin/httpd -X

    Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
    zend_hash_apply_with_argument (ht=0x0, apply_func=0x40334210 <zval_update_constant>, argument=0x1)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_hash.c:674
    674 HASH_PROTECT_RECURSION(ht);
    (gdb) bt
    #0 zend_hash_apply_with_argument (ht=0x0, apply_func=0x40334210 <zval_update_constant>, argument=0x1)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_hash.c:674
    #1 0x4033ec3b in _object_and_properties_init (arg=0x80cca34, class_type=0x403b15e0, properties=0x0)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_API.c:703
    #2 0x4033ec7e in _object_init_ex (arg=0x0, class_type=0x0) at /root/test/php-src/Zend/zend_API.c:725
    #3 0x40242b37 in zif_swfmovie_init (ht=1, return_value=0x80ce28c, this_ptr=0x80cca34, return_value_used=0)
    at /root/test/php-src/ext/ming/ming.c:1335
    #4 0x4035b877 in zend_do_fcall_common_helper (execute_data=0xbfffd080, op_array=0x80cc9ac)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_execute.c:2541
    #5 0x4035b90c in zend_do_fcall_by_name_handler (execute_data=0x2, op_array=0x0)
    at /root/test/php-src/Zend/zend_execute.c:2656
    #6 0x40357df6 in execute (op_array=0x80cc9ac) at /root/test/php-src/Zend/zend_execute.c:1267
    #7 0x4033d6f3 in zend_execute_scripts (type=8, retval=0x0, file_count=3) at /root/test/php-src/Zend/zend.c:1018
    #8 0x40308667 in php_execute_script (primary_file=0xbffff3e0) at /root/test/php-src/main/main.c:1625
    #9 0x40361bae in apache_php_module_main (r=0x816db5c, display_source_mode=0)
    at /root/test/php-src/sapi/apache/sapi_apache.c:54
    #10 0x4036270b in send_php (r=0x816db5c, display_source_mode=0, filename=0x0)
    at /root/test/php-src/sapi/apache/mod_php5.c:621
    #11 0x403628c1 in send_parsed_php (r=0x0) at /root/test/php-src/sapi/apache/mod_php5.c:636
    #12 0x08068eee in ap_invoke_handler ()
    #13 0x0807e83e in process_request_internal ()
    #14 0x0807e89b in ap_process_request ()
    #15 0x0807535f in child_main ()
    #16 0x08075511 in make_child ()
    #17 0x08075690 in startup_children ()
    #18 0x08075d00 in standalone_main ()
    #19 0x0807659a in main ()
    #20 0x400d1af7 in __libc_start_main () from /lib/i686/libc.so.6


    Patched version works ok (doesn't segfault =)) for me.

    My configuration:
    Linux version 2.4.21 (gcc version 3.3)
    Apache 1.3.27
    PHP Version 5.0.0b2-dev
    Build Date - Sep 5 2003 10:49:16 (grabbed from CVS 15 minutes ago)
    Configure Command - './configure' '--with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs' '--with-ming'
    ming-0.2a was taken yesterday from SF.net

    Am I doing smthing wrong ?

    ---
    WBR,
    Antony Dovgal aka tony2001
    tony2001@phpclub.net
    --
    https://www.paypal.com/xclick/business=sniper@php.net&no_note=1&tax=0&currency_code=EUR

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupphp-internals @
categoriesphp
postedSep 4, '03 at 2:02p
activeSep 7, '03 at 4:12p
posts6
users3
websitephp.net

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase