FAQ
Hello,


Had the following error attempting to install "mod_perl". Any ideas on how
to fix this?

Thank you in advance.

~James


** A test compilation with your Makefile configuration
** failed. The below error output from the compilation
** test will give you an idea what is failing. Note that
** Apache requires an ANSI C Compiler, such as gcc.

======== Error Output for sanity check ========
cd ..; gcc -DLINUX=22 -DUSE_HSREGEX -DUSE_EXPAT -I./lib/expat-lite
-DNO_DL_NEEDED -D_REENTRANT -fno-strict-aliasing -D_LARGEFILE_SOURCE
-D_FILE_
OFFSET_BITS=64 -I/usr/include/gdbm -DMOD_PERL -o helpers/dummy
helpers/dummy.c -ldb `/usr/bin/perl5.8.0
/root/.cpan/build/mod_perl-1.29/src/
modules/perl/ldopts ` -lm
/usr/bin/ld: cannot find -ldb
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [dummy] Error 1
============= End of Error Report =============

Aborting!
PerlDispatchHandler.........disabled (enable with PERL_DISPATCH=1)
PerlChildInitHandler........enabled
PerlChildExitHandler........enabled
PerlPostReadRequestHandler..disabled (enable with PERL_POST_READ_REQUEST=1)
PerlTransHandler............disabled (enable with PERL_TRANS=1)
PerlHeaderParserHandler.....disabled (enable with PERL_HEADER_PARSER=1)
PerlAccessHandler...........disabled (enable with PERL_ACCESS=1)
PerlAuthenHandler...........disabled (enable with PERL_AUTHEN=1)
PerlAuthzHandler............disabled (enable with PERL_AUTHZ=1)
PerlTypeHandler.............disabled (enable with PERL_TYPE=1)
PerlFixupHandler............disabled (enable with PERL_FIXUP=1)
PerlHandler.................enabled
PerlLogHandler..............disabled (enable with PERL_LOG=1)
PerlInitHandler.............disabled (enable with PERL_INIT=1)
PerlCleanupHandler..........disabled (enable with PERL_CLEANUP=1)
PerlRestartHandler..........disabled (enable with PERL_RESTART=1)
PerlStackedHandlers.........disabled (enable with PERL_STACKED_HANDLERS=1)
PerlMethodHandlers..........disabled (enable with PERL_METHOD_HANDLERS=1)
PerlDirectiveHandlers.......disabled (enable with PERL_DIRECTIVE_HANDLERS=1)
PerlTableApi................disabled (enable with PERL_TABLE_API=1)
PerlLogApi..................disabled (enable with PERL_LOG_API=1)
PerlUriApi..................disabled (enable with PERL_URI_API=1)
PerlUtilApi.................disabled (enable with PERL_UTIL_API=1)
PerlFileApi.................disabled (enable with PERL_FILE_API=1)
PerlConnectionApi...........enabled
PerlServerApi...............enabled
PerlSections................disabled (enable with PERL_SECTIONS=1)

PerlSSI.....................disabled (enable with PERL_SSI=1)

Will run tests as User: 'nobody' Group: 'root'
Checking CGI.pm VERSION..........ok
Checking for LWP::UserAgent......ok
Checking for HTML::HeadParser....ok
Checking if your kit is complete...
Looks good
Writing Makefile for Apache
Writing Makefile for Apache::Connection
Writing Makefile for Apache::Constants
Writing Makefile for Apache::File
Writing Makefile for Apache::Leak
Writing Makefile for Apache::Log
Writing Makefile for Apache::ModuleConfig
Writing Makefile for Apache::PerlRunXS
Writing Makefile for Apache::Server
Writing Makefile for Apache::Symbol
Writing Makefile for Apache::Table
Writing Makefile for Apache::URI
Writing Makefile for Apache::Util
Writing Makefile for mod_perl
(cd /usr/src/apache_1.3.27/src &&
PERL5LIB=/root/.cpan/build/mod_perl-1.29/lib: /usr/bin/make CC="gcc";)
make[1]: Entering directory `/usr/src/apache_1.3.27/src'
make[1]: *** No targets. Stop.
make[1]: Leaving directory `/usr/src/apache_1.3.27/src'
make: *** [apache_httpd] Error 2
/usr/bin/make -- NOT OK

Search Discussions

  • James D. Parra at Jun 9, 2004 at 10:31 pm
    Hello,

    Got past the initial errors by running configure in the ../apache.x.x/src
    directory.

    However I have a new error when httpd in the source directory won't
    start.(below)

    How can I force the install?


    make[1]: Leaving directory `/root/.cpan/build/mod_perl-1.29/Util'
    /usr/src/apache_1.3.27/src/httpd -f `pwd`/t/conf/httpd.conf -X -d `pwd`/t &
    httpd listening on port 8529
    will write error_log to: t/logs/error_log
    letting apache warm up...\c
    done
    /usr/bin/perl5.8.0 t/TEST 0
    still waiting for server to warm up...............not ok
    server failed to start! (please examine t/logs/error_log) at t/TEST line 95.
    make: *** [run_tests] Error 255
    /usr/bin/make test -- NOT OK
    Running make install
    make test had returned bad status, won't install without force


    Thank you,


    James

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupbeginners @
categoriesperl
postedJun 9, '04 at 7:52p
activeJun 9, '04 at 10:31p
posts2
users1
websiteperl.org

1 user in discussion

James D. Parra: 2 posts

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase