FAQ
Regards,

I'm configuring my own HDFS:

etc/hosts

192.168.46.242 master.com
192.168.46.244 slave3.com


///MASTER MACHINE - master and slave...

1) masters

master.com

2) slaves

master.com
slave3.com

3) hadoop-site.xml

<property>
<name>fs.default.name</name>
<value>hdfs://master.com:9527</value>
</property>
...
<property>
<name>mapred.job.tracker</name>
<value>master.com:9528</value>
</property>
...
<property>
<name>dfs.replication</name>
<value>2</value>
</property>


///SLAVE MACHINE ... only slave
1) masters

---- EMPTY ---- (someone advice me!, it's truth?)

2) slaves

---- EMPTY ---- (and it?)

3) hadoop-site.xml

<property>
<name>fs.default.name</name>
<value>hdfs://slave3.com:9527</value>
</property>
...
<property>
<name>mapred.job.tracker</name>
<value>slave3.com:9528</value>
</property>
...
<property>
<name>dfs.replication</name>
<value>2</value>
</property>


THE PROBLEM...

In slave machine all services are on!
In master machine, DATANODE service apparently doesn't run up! but, all
service: namenode, secondarynode, jobtracker and tasktracker run up!

Thanks for ur help.

--
--------

Allan Roberto Avendaño Sudario
Guayaquil-Ecuador
Home : +593(4) 2800 692
Office : +593(4) 2269 268
+ MSN-Messenger: edgar_allan_poe86@hotmail.com
+ Gmail: aavendan@gmail.com

Search Discussions

  • Samuel Guo at May 27, 2008 at 4:30 am

    Allan Avendaño 写道:
    Regards,

    I'm configuring my own HDFS:

    etc/hosts

    192.168.46.242 master.com
    192.168.46.244 slave3.com


    ///MASTER MACHINE - master and slave...

    1) masters

    master.com

    2) slaves

    master.com
    slave3.com

    3) hadoop-site.xml

    <property>
    <name>fs.default.name</name>
    <value>hdfs://master.com:9527</value>
    </property>
    ...
    <property>
    <name>mapred.job.tracker</name>
    <value>master.com:9528</value>
    </property>
    ...
    <property>
    <name>dfs.replication</name>
    <value>2</value>
    </property>


    ///SLAVE MACHINE ... only slave
    1) masters

    ---- EMPTY ---- (someone advice me!, it's truth?)

    2) slaves

    ---- EMPTY ---- (and it?)

    3) hadoop-site.xml

    <property>
    <name>fs.default.name</name>
    <value>hdfs://slave3.com:9527</value>
    master.com
    </property>
    ...
    <property>
    <name>mapred.job.tracker</name>
    <value>slave3.com:9528</value>
    master.com

    hadoop-site.xml should be same with the master machine's
    </property>
    ...
    <property>
    <name>dfs.replication</name>
    <value>2</value>
    </property>


    THE PROBLEM...

    In slave machine all services are on!
    In master machine, DATANODE service apparently doesn't run up! but, all
    service: namenode, secondarynode, jobtracker and tasktracker run up!

    Thanks for ur help.

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupcommon-dev @
categorieshadoop
postedMay 27, '08 at 2:24a
activeMay 27, '08 at 4:30a
posts2
users2
websitehadoop.apache.org...
irc#hadoop

2 users in discussion

Allan Avendaño: 1 post Samuel Guo: 1 post

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase