When I run "rake db:create --trace" in my rails directory, or if I
attempt a "bundle install" I get the same error around missing
"rubygems/format". I am new, but I am really hoping there is some way
that I can discover which package this "rubygems/format" belongs in.
I did a locate on "format" | grep gem and I didn't find any
"format.rb" files on my system. Which leads me to believe that either
"rubygems/format" is not referring to a file literally called
"format.rb", or that it is exactly the case and I am missing the
package that it comes in. Can anyone help me to debug this issue?
Thanks in advance.


rake aborted!
no such file to load -- rubygems/format
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in
`gem_original_require'
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in `require'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/source.rb:5
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/dsl.rb:14:in
`initialize'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/dsl.rb:6:in
`new'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/dsl.rb:6:in
`evaluate'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/definition.rb:
17:in `build'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler.rb:138:in
`definition'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler.rb:126:in
`load'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler.rb:110:in
`setup'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/setup.rb:7
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:104:in
`gem_original_require'
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:104:in
`require'
/home/dev/testapp/config/boot.rb:6
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in
`gem_original_require'
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in `require'
/home/dev/testapp/config/application.rb:1
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in
`gem_original_require'
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in `require'
/home/dev/testapp/Rakefile:5
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/rake_module.rb:
25:in `load'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/rake_module.rb:
25:in `load_rakefile'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
501:in `raw_load_rakefile'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
82:in `load_rakefile'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
133:in `standard_exception_handling'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
81:in `load_rakefile'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
65:in `run'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
133:in `standard_exception_handling'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
63:in `run'
/usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/bin/rake:33
/usr/bin/rake:19:in `load'
/usr/bin/rake:19

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Ruby on Rails: Talk" group.
To post to this group, send email to rubyonrails-talk@googlegroups.com.
To unsubscribe from this group, send email to rubyonrails-talk+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/rubyonrails-talk?hl=en.

Search Discussions

  • Frederick Cheung at Feb 26, 2012 at 6:08 am

    On Feb 25, 3:36 pm, C_Programmer_new_to_ruby wrote:
    When I run "rake db:create --trace" in my rails directory, or if I
    attempt a "bundle install" I get the same error around missing
    "rubygems/format".  I am new, but I am really hoping there is some way
    that I can discover which package this "rubygems/format" belongs in.
    I did a locate on "format" | grep gem and I didn't find any
    "format.rb" files on my system.  Which leads me to believe that either
    "rubygems/format" is not referring to a file literally called
    "format.rb", or that it is exactly the case and I am missing the
    package that it comes in.  Can anyone help me to debug this issue?
    Thanks in advance.
    The first thing i'd do is check the version of rubygems you're using:
    http://gembundler.com/compatibility

    Fred
    rake aborted!
    no such file to load -- rubygems/format
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in
    `gem_original_require'
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in `require'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/source.rb:5
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/dsl.rb:14:in
    `initialize'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/dsl.rb:6:in
    `new'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/dsl.rb:6:in
    `evaluate'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/definition.rb:
    17:in `build'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler.rb:138:in
    `definition'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler.rb:126:in
    `load'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler.rb:110:in
    `setup'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/bundler-1.0.22/lib/bundler/setup.rb:7
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:104:in
    `gem_original_require'
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:104:in
    `require'
    /home/dev/testapp/config/boot.rb:6
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in
    `gem_original_require'
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in `require'
    /home/dev/testapp/config/application.rb:1
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in
    `gem_original_require'
    /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:39:in `require'
    /home/dev/testapp/Rakefile:5
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/rake_module.rb:
    25:in `load'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/rake_module.rb:
    25:in `load_rakefile'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    501:in `raw_load_rakefile'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    82:in `load_rakefile'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    133:in `standard_exception_handling'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    81:in `load_rakefile'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    65:in `run'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    133:in `standard_exception_handling'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/lib/rake/application.rb:
    63:in `run'
    /usr/lib64/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.9.2.2/bin/rake:33
    /usr/bin/rake:19:in `load'
    /usr/bin/rake:19
    --
    You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Ruby on Rails: Talk" group.
    To post to this group, send email to rubyonrails-talk@googlegroups.com.
    To unsubscribe from this group, send email to rubyonrails-talk+unsubscribe@googlegroups.com.
    For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/rubyonrails-talk?hl=en.

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
grouprubyonrails-talk @
categoriesrubyonrails
postedFeb 26, '12 at 5:38a
activeFeb 26, '12 at 6:08a
posts2
users2
websiterubyonrails.org
irc#RubyOnRails

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase