FAQ
Hi,

I finally got puppet-dashboard installed and working under Apache (v2.2.15)
on my CentOS 6 Puppet Master. It looks fine when running under WEBrick, but
when I run it under apache, it looks terrible (read: the HTML source is
different for some reason, leaving out some javascript & css reference
links from the <head/> stanza).

Here's the contents of the HTML <head/> stanza when running
puppet-dashboard using /usr/share/puppet-dashboard/script/server (ie: using
WEBrick):

<head>
<title>Puppet Node Manager</title>
<link href='/images/favicon.ico?1337635175' rel='shortcut icon' />
<meta content='text/html; charset=UTF-8' http-equiv='Content-Type' />
<script src="/javascripts/jquery.min.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
var relative_url_root = '';
$.noConflict();
//]]>
</script>
<link href="/stylesheets/reset.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/layout.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/forms.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/tables.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/jquery.ui.custom.css?1337635175"
media="screen" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/jquery.ui.combobox.css?1337635175"
media="screen" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/typography.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/links.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/token-input-facebook.css?1337635175"
media="screen" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/tipsy.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/application.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/colorbox.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="/stylesheets/help.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="/javascripts/prototype.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery-ui.min.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery.tokeninput.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/excanvas.min.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/raphael-min.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/grafico.min.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery.form.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery.placeholders.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery.ui.combobox.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery.colorbox.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/jquery.tipsy.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/search.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script src="/javascripts/application.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
</head>

And here's the contents of the HTML <head/> stanza when running
puppet-dashboard using passenger under Apache:

<head>
<title>Puppet Node Manager</title>
<link href='/images/favicon.ico?1337635175' rel='shortcut icon' />
<meta content='text/html; charset=UTF-8' http-equiv='Content-Type' />
<script src="/javascripts/jquery.min.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
var relative_url_root = '';
$.noConflict();
//]]>
</script>
<link href="/stylesheets/all.css?1337635175" media="screen"
rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="/javascripts/all.js?1337635175"
type="text/javascript"></script>
</head>

Here's what puppet-dashboard looks like under Apache:

<https://lh4.googleusercontent.com/-mJQloqUw-NI/T9ee1TUr9RI/AAAAAAAAAAM/rqwPbpBDO3Y/s1600/puppet-dashboard.png>

I've attached the entire HTML source from puppet-dashboard running under
WEBrick as webrick.html and the entire HTML output running under Apache as
httpd.html.

TIA

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Puppet Users" group.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msg/puppet-users/-/Zfm16kdKZpcJ.
To post to this group, send email to puppet-users@googlegroups.com.
To unsubscribe from this group, send email to puppet-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/puppet-users?hl=en.

Search Discussions

  • Scott Merrill at Jun 12, 2012 at 8:14 pm

    On Tue, Jun 12, 2012 at 4:02 PM, Michael Altfield wrote:
    I finally got puppet-dashboard installed and working under Apache
    (v2.2.15) on my CentOS 6 Puppet Master. It looks fine when running under
    WEBrick, but when I run it under apache, it looks terrible (read: the HTML
    source is different for some reason, leaving out some javascript & css
    reference links from the <head/> stanza).
    Check the ownership and permissions on
    /usr/share/puppet-dashboard/public/javascript/all.js and
    /usr/share/puppet-dashboard/public/stylesheets/all.css

    See also this bug report:
    https://projects.puppetlabs.com/issues/9676

    --
    You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Puppet Users" group.
    To post to this group, send email to puppet-users@googlegroups.com.
    To unsubscribe from this group, send email to puppet-users+unsubscribe@googlegroups.com.
    For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/puppet-users?hl=en.
  • Michael Altfield at Jun 12, 2012 at 9:02 pm
    Ah, the files were owned by puppet-dashboard:puppet-dashboard 760. I
    changed them to apache:apache 600, and everything works. Thanks!
    On Tuesday, June 12, 2012 4:14:11 PM UTC-4, Scott Merrill wrote:

    On Tue, Jun 12, 2012 at 4:02 PM, Michael Altfield
    wrote:
    I finally got puppet-dashboard installed and working under Apache
    (v2.2.15) on my CentOS 6 Puppet Master. It looks fine when running under
    WEBrick, but when I run it under apache, it looks terrible (read: the HTML
    source is different for some reason, leaving out some javascript & css
    reference links from the <head/> stanza).
    Check the ownership and permissions on
    /usr/share/puppet-dashboard/public/javascript/all.js and
    /usr/share/puppet-dashboard/public/stylesheets/all.css

    See also this bug report:
    https://projects.puppetlabs.com/issues/9676
    --
    You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Puppet Users" group.
    To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msg/puppet-users/-/dG62la1ufIYJ.
    To post to this group, send email to puppet-users@googlegroups.com.
    To unsubscribe from this group, send email to puppet-users+unsubscribe@googlegroups.com.
    For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/puppet-users?hl=en.
  • Michael Altfield at Jun 12, 2012 at 9:07 pm
    Also did a:

    # add user apache to the puppet-dashboard group to resolve
    https://projects.puppetlabs.com/issues/9676
    gpasswd -a apache puppet-dashboard

    just in case
    On Tuesday, June 12, 2012 5:02:56 PM UTC-4, Michael Altfield wrote:

    Ah, the files were owned by puppet-dashboard:puppet-dashboard 760. I
    changed them to apache:apache 600, and everything works. Thanks!
    On Tuesday, June 12, 2012 4:14:11 PM UTC-4, Scott Merrill wrote:

    On Tue, Jun 12, 2012 at 4:02 PM, Michael Altfield
    wrote:
    I finally got puppet-dashboard installed and working under Apache
    (v2.2.15) on my CentOS 6 Puppet Master. It looks fine when running under
    WEBrick, but when I run it under apache, it looks terrible (read: the HTML
    source is different for some reason, leaving out some javascript & css
    reference links from the <head/> stanza).
    Check the ownership and permissions on
    /usr/share/puppet-dashboard/public/javascript/all.js and
    /usr/share/puppet-dashboard/public/stylesheets/all.css

    See also this bug report:
    https://projects.puppetlabs.com/issues/9676
    --
    You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Puppet Users" group.
    To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msg/puppet-users/-/iZwxjKwR-10J.
    To post to this group, send email to puppet-users@googlegroups.com.
    To unsubscribe from this group, send email to puppet-users+unsubscribe@googlegroups.com.
    For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/puppet-users?hl=en.

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
grouppuppet-users @
categoriespuppet
postedJun 12, '12 at 8:02p
activeJun 12, '12 at 9:07p
posts4
users2
websitepuppetlabs.com

2 users in discussion

Michael Altfield: 3 posts Scott Merrill: 1 post

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase