FAQ
Hello:

I booted from the CentOS 4.4 CD.

I am trying to mount the partitions on the hard drive of
the physical machine (Fedora Core).

I did:
mkdir /mnt/hda1
chmod 755 /mnt/hda1
mount /dev/hda1 /mnt/hda1

I get back:

mount: /dev/hda1 already mounted or /mnt/hda1 busy

I checked with df. I don't see hda1 anywhere.

Any ideas what is wrong?

Thanks,
Neil


--
Neil Aggarwal, (214)986-3533, www.JAMMConsulting.com
FREE! Eliminate junk email and reclaim your inbox.
Visit http://www.spammilter.com for details.

Search Discussions

  • Justin Cataldo at Apr 10, 2007 at 3:26 pm
    You may need to try specifying a format when you mount it.

    ... -t ext3 ... for example.

    JC
    On 4/10/07, Neil Aggarwal wrote:

    Hello:

    I booted from the CentOS 4.4 CD.

    I am trying to mount the partitions on the hard drive of
    the physical machine (Fedora Core).

    I did:
    mkdir /mnt/hda1
    chmod 755 /mnt/hda1
    mount /dev/hda1 /mnt/hda1

    I get back:

    mount: /dev/hda1 already mounted or /mnt/hda1 busy

    I checked with df. I don't see hda1 anywhere.

    Any ideas what is wrong?

    Thanks,
    Neil


    --
    Neil Aggarwal, (214)986-3533, www.JAMMConsulting.com
    FREE! Eliminate junk email and reclaim your inbox.
    Visit http://www.spammilter.com for details.

    _______________________________________________
    CentOS mailing list
    CentOS@centos.org
    http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
    -------------- next part --------------
    An HTML attachment was scrubbed...
    URL: http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20070410/41842401/attachment.htm
  • Neil Aggarwal at Apr 10, 2007 at 5:04 pm
    Justin:

    I was able tou mount /dev/md0 so it must
    have been that it was part of a RAID device.

    Neil



    --
    Neil Aggarwal, (214)986-3533, www.JAMMConsulting.com
    FREE! Eliminate junk email and reclaim your inbox.
    Visit http://www.spammilter.com <http://www.spammilter.com/> for details.



    _____

    From: centos-bounces@centos.org On Behalf
    Of Justin Cataldo
    Sent: Tuesday, April 10, 2007 10:27 AM
    To: CentOS mailing list
    Subject: Re: [CentOS] From LiveCD, mount hda1 gives resource busy


    You may need to try specifying a format when you mount it.

    ... -t ext3 ... for example.

    JC


    On 4/10/07, Neil Aggarwal wrote:

    Hello:

    I booted from the CentOS 4.4 CD.

    I am trying to mount the partitions on the hard drive of
    the physical machine (Fedora Core).

    I did:
    mkdir /mnt/hda1
    chmod 755 /mnt/hda1
    mount /dev/hda1 /mnt/hda1

    I get back:

    mount: /dev/hda1 already mounted or /mnt/hda1 busy

    I checked with df. I don't see hda1 anywhere.

    Any ideas what is wrong?

    Thanks,
    Neil


    --
    Neil Aggarwal, (214)986-3533, www.JAMMConsulting.com
    <http://www.JAMMConsulting.com>
    FREE! Eliminate junk email and reclaim your inbox.
    Visit http://www.spammilter.com for details.

    _______________________________________________
    CentOS mailing list
    CentOS@centos.org
    http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos



    -------------- next part --------------
    An HTML attachment was scrubbed...
    URL: http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20070410/b562b141/attachment.htm

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupcentos @
categoriescentos
postedApr 10, '07 at 3:24p
activeApr 10, '07 at 5:04p
posts3
users2
websitecentos.org
irc#centos

2 users in discussion

Neil Aggarwal: 2 posts Justin Cataldo: 1 post

People

Translate

site design / logo © 2021 Grokbase