FAQ
My three basement machines got upgraded to 2.6.9-34.EL by nightly yum
cron job. The two i686 seem to be fine. However, on the old i586
machine I got hole bunch of warnings. Haven't attempted rebooting it
with new kernel yet. The warnings are:

WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_del_mc
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_find_mci_by_pdev
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_add_mc
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_alloc
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_handle_ce
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_handle_ue
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_del_mc
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_find_mci_by_pdev
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_add_mc
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_alloc
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_handle_ue_no_info
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_find_csrow_by_page
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_handle_ce
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_handle_ue
WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
needs unknown symbol edac_mc_handle_ce_no_info

Search Discussions

  • Johnny Hughes at Mar 12, 2006 at 10:58 am

    On Sat, 2006-03-11 at 23:10 -0600, Aleksandar Milivojevic wrote:
    My three basement machines got upgraded to 2.6.9-34.EL by nightly yum
    cron job. The two i686 seem to be fine. However, on the old i586
    machine I got hole bunch of warnings. Haven't attempted rebooting it
    with new kernel yet. The warnings are:

    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_del_mc
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_find_mci_by_pdev
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_add_mc
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_alloc
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_handle_ce
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/amd76x_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_handle_ue
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_del_mc
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_find_mci_by_pdev
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_add_mc
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_alloc
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_handle_ue_no_info
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_find_csrow_by_page
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_handle_ce
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_handle_ue
    WARNING: /lib/modules/2.6.9-34.EL/kernel/drivers/edac/e7xxx_edac.ko
    needs unknown symbol edac_mc_handle_ce_no_info
    _______________________________________________
    As everyone should know, CentOS is providing i586 support but i586
    support is not provided upstream for EL4. When issues like this come
    up, CentOS has to find, fix and test the problems ourselves.

    The 2 chipsets in question are not applicable to i586 machines, and the
    chipsets that the are applicable for are i686 machines. I am turning
    off EDAC for these modules for the i586 arch.

    I am rebuilding a new i586 kernel now, I'll send you an e-mail to test
    it as soon as it is finished.

    The i586 kernel you have should boot and work with those errors, as
    those modules should not try to be loaded on a real i586 machine ... but
    as soon as I have a replacement test kernel, I'll let you know.

    Thanks,
    Johnny Hughes
    -------------- next part --------------
    A non-text attachment was scrubbed...
    Name: not available
    Type: application/pgp-signature
    Size: 189 bytes
    Desc: This is a digitally signed message part
    Url : http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20060312/9d896ec2/attachment.bin

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupcentos @
categoriescentos
postedMar 12, '06 at 5:10a
activeMar 12, '06 at 10:58a
posts2
users2
websitecentos.org
irc#centos

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase