FAQ
Setup:
3 servers each with apache-activemq-5.9-20130517.104100-65-bin and
Zookeeper-3.4.5 running.

         <persistenceAdapter>
             <replicatedLevelDB
                     directory="${activemq.data}"
                     replicas="1"
                     bind="tcp://0.0.0.0:61619"
                     zkAddress="10.0.0.1:2181,10.0.0.2:2181,10.0.0.3:2181"
                     zkPath="/activemq/leveldb-stores"
                     />
         </persistenceAdapter>

When I start my first amq it becomes a master, then I start node 2 and its
connects/replicates and becomes a slave. When I start my node 3 I get errors
on both slaves:

jvm 1 | WARN | Unexpected session error: java.io.IOException: Connection
reset by peer
jvm 1 | INFO | Connecting to master...
jvm 1 | INFO | Connecting catchup session...
jvm 1 | INFO | Catchup session connected...
jvm 1 | INFO | Slave skipping download of: log/00000000000000b5.log
jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/000003.log
jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/CURRENT
jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/activemq.log (337604 bytes)
jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/audit.log (0 bytes)
jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/wrapper.log (305182 bytes)
jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
(50 bytes)
jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/000003.log (553
bytes)
jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/CURRENT (16
bytes)
jvm 1 | INFO | Slave has now caught up

over and over and over...

I do not see errors in any of my syslog,zookeeper.out or activemq.log ...

any ideas?



--
View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192.html
Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.

Search Discussions

  • Christian Posta at May 18, 2013 at 7:39 pm
    Can you give a try with a newer snapshot? I just tried on trunk and cannot
    reproduce what you're trying. Also, are you sending messages to the master
    at any point? Can you post the exact steps you used to produce this?

    On Sat, May 18, 2013 at 11:50 AM, heimdull wrote:

    Setup:
    3 servers each with apache-activemq-5.9-20130517.104100-65-bin and
    Zookeeper-3.4.5 running.

    <persistenceAdapter>
    <replicatedLevelDB
    directory="${activemq.data}"
    replicas="1"
    bind="tcp://0.0.0.0:61619"
    zkAddress="10.0.0.1:2181,10.0.0.2:2181,10.0.0.3:2181"
    zkPath="/activemq/leveldb-stores"
    />
    </persistenceAdapter>

    When I start my first amq it becomes a master, then I start node 2 and its
    connects/replicates and becomes a slave. When I start my node 3 I get
    errors
    on both slaves:

    jvm 1 | WARN | Unexpected session error: java.io.IOException:
    Connection
    reset by peer
    jvm 1 | INFO | Connecting to master...
    jvm 1 | INFO | Connecting catchup session...
    jvm 1 | INFO | Catchup session connected...
    jvm 1 | INFO | Slave skipping download of: log/00000000000000b5.log
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/000003.log
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/CURRENT
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/activemq.log (337604 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/audit.log (0 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/wrapper.log (305182 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
    (50 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/000003.log (553
    bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/CURRENT (16
    bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave has now caught up

    over and over and over...

    I do not see errors in any of my syslog,zookeeper.out or activemq.log ...

    any ideas?



    --
    View this message in context:
    http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192.html
    Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


    --
    *Christian Posta*
    http://www.christianposta.com/blog
    twitter: @christianposta
  • Heimdull at May 18, 2013 at 8:29 pm
    I downloaded latest snapshot and its working without the message now.. Not sure how I managed to get an old snapshot when I downloaded one last night, must have click wrong link…

    anyways:

    All I did was start zookeeper on all three boxes then un-tarred snapshot and started node 1 then 2 then 3 and when there was three running there was some type of conflict I guess…

    But it looks good now…

    My other question that I need to research next is this:

    INFO | Client will not SASL-authenticate because the default JAAS configuration section 'Client' could not be found. If you are not using SASL, you may ignore this. On the other hand, if you expected SASL to work, please fix your JAAS configuration.

    is there a configuration that I'm missing? Do I need this? is this part of Zookeepers security setup?

    -freddy
    On May 18, 2013, at 12:41 PM, ceposta [via ActiveMQ] wrote:

    Can you give a try with a newer snapshot? I just tried on trunk and cannot
    reproduce what you're trying. Also, are you sending messages to the master
    at any point? Can you post the exact steps you used to produce this?

    On Sat, May 18, 2013 at 11:50 AM, heimdull <[hidden email]> wrote:

    Setup:
    3 servers each with apache-activemq-5.9-20130517.104100-65-bin and
    Zookeeper-3.4.5 running.

    <persistenceAdapter>
    <replicatedLevelDB
    directory="${activemq.data}"
    replicas="1"
    bind="tcp://0.0.0.0:61619"
    zkAddress="10.0.0.1:2181,10.0.0.2:2181,10.0.0.3:2181"
    zkPath="/activemq/leveldb-stores"
    />
    </persistenceAdapter>

    When I start my first amq it becomes a master, then I start node 2 and its
    connects/replicates and becomes a slave. When I start my node 3 I get
    errors
    on both slaves:

    jvm 1 | WARN | Unexpected session error: java.io.IOException:
    Connection
    reset by peer
    jvm 1 | INFO | Connecting to master...
    jvm 1 | INFO | Connecting catchup session...
    jvm 1 | INFO | Catchup session connected...
    jvm 1 | INFO | Slave skipping download of: log/00000000000000b5.log
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/000003.log
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/CURRENT
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/activemq.log (337604 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/audit.log (0 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/wrapper.log (305182 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
    (50 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/000003.log (553
    bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/CURRENT (16
    bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave has now caught up

    over and over and over...

    I do not see errors in any of my syslog,zookeeper.out or activemq.log ...

    any ideas?



    --
    View this message in context:
    http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192.html
    Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


    --
    *Christian Posta*
    http://www.christianposta.com/blog
    twitter: @christianposta
    http://www.christianposta.com/blog


    If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:
    http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192p4667196.html
    To unsubscribe from Trying out 5.9 with LevelDB replication and have errors, click here.
    NAML




    --
    View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192p4667197.html
    Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.
  • Christian Posta at May 19, 2013 at 12:24 am
    Yes, it's part of zookeeper client... The impl under the covers uses a SASL
    client for security which expects some settings in JAAS. You can ignore it
    if you purposefully won't use security.

    See here for more about setting it up:
    http://hbase.apache.org/book/zk.sasl.auth.html

    On Sat, May 18, 2013 at 1:28 PM, heimdull wrote:

    I downloaded latest snapshot and its working without the message now.. Not
    sure how I managed to get an old snapshot when I downloaded one last night,
    must have click wrong link…

    anyways:

    All I did was start zookeeper on all three boxes then un-tarred snapshot
    and started node 1 then 2 then 3 and when there was three running there was
    some type of conflict I guess…

    But it looks good now…

    My other question that I need to research next is this:

    INFO | Client will not SASL-authenticate because the default JAAS
    configuration section 'Client' could not be found. If you are not using
    SASL, you may ignore this. On the other hand, if you expected SASL to work,
    please fix your JAAS configuration.

    is there a configuration that I'm missing? Do I need this? is this part of
    Zookeepers security setup?

    -freddy
    On May 18, 2013, at 12:41 PM, ceposta [via ActiveMQ] wrote:

    Can you give a try with a newer snapshot? I just tried on trunk and cannot
    reproduce what you're trying. Also, are you sending messages to the master
    at any point? Can you post the exact steps you used to produce this?

    On Sat, May 18, 2013 at 11:50 AM, heimdull <[hidden email]> wrote:

    Setup:
    3 servers each with apache-activemq-5.9-20130517.104100-65-bin and
    Zookeeper-3.4.5 running.

    <persistenceAdapter>
    <replicatedLevelDB
    directory="${activemq.data}"
    replicas="1"
    bind="tcp://0.0.0.0:61619"
    zkAddress="10.0.0.1:2181,10.0.0.2:2181,
    10.0.0.3:2181"
    zkPath="/activemq/leveldb-stores"
    />
    </persistenceAdapter>

    When I start my first amq it becomes a master, then I start node 2 and
    its
    connects/replicates and becomes a slave. When I start my node 3 I get
    errors
    on both slaves:

    jvm 1 | WARN | Unexpected session error: java.io.IOException:
    Connection
    reset by peer
    jvm 1 | INFO | Connecting to master...
    jvm 1 | INFO | Connecting catchup session...
    jvm 1 | INFO | Catchup session connected...
    jvm 1 | INFO | Slave skipping download of: log/00000000000000b5.log
    jvm 1 | INFO | Slave requested:
    00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/000003.log
    jvm 1 | INFO | Slave requested: 00000000000000b5.index/CURRENT
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/activemq.log (337604 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/audit.log (0 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: log/wrapper.log (305182 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded:
    00000000000000b5.index/MANIFEST-000002
    (50 bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/000003.log
    (553
    bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave downloaded: 00000000000000b5.index/CURRENT (16
    bytes)
    jvm 1 | INFO | Slave has now caught up

    over and over and over...

    I do not see errors in any of my syslog,zookeeper.out or activemq.log
    ...
    any ideas?



    --
    View this message in context:
    http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192.html
    Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


    --
    *Christian Posta*
    http://www.christianposta.com/blog
    twitter: @christianposta
    http://www.christianposta.com/blog


    If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:

    http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192p4667196.html
    To unsubscribe from Trying out 5.9 with LevelDB replication and have
    errors, click here.
    NAML




    --
    View this message in context:
    http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Trying-out-5-9-with-LevelDB-replication-and-have-errors-tp4667192p4667197.html
    Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.


    --
    *Christian Posta*
    http://www.christianposta.com/blog
    twitter: @christianposta

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
Discussion Overview
groupusers @
categoriesactivemq
postedMay 18, '13 at 6:52p
activeMay 19, '13 at 12:24a
posts4
users2
websiteactivemq.apache.org

2 users in discussion

Heimdull: 2 posts Christian Posta: 2 posts

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase