FAQ

Allan Avendaño 写道:
Regards,

I'm configuring my own HDFS:

etc/hosts

192.168.46.242 master.com
192.168.46.244 slave3.com


///MASTER MACHINE - master and slave...

1) masters

master.com

2) slaves

master.com
slave3.com

3) hadoop-site.xml

<property>
<name>fs.default.name</name>
<value>hdfs://master.com:9527</value>
</property>
...
<property>
<name>mapred.job.tracker</name>
<value>master.com:9528</value>
</property>
...
<property>
<name>dfs.replication</name>
<value>2</value>
</property>


///SLAVE MACHINE ... only slave
1) masters

---- EMPTY ---- (someone advice me!, it's truth?)

2) slaves

---- EMPTY ---- (and it?)

3) hadoop-site.xml

<property>
<name>fs.default.name</name>
<value>hdfs://slave3.com:9527</value>
master.com
</property>
...
<property>
<name>mapred.job.tracker</name>
<value>slave3.com:9528</value>
master.com

hadoop-site.xml should be same with the master machine's
</property>
...
<property>
<name>dfs.replication</name>
<value>2</value>
</property>


THE PROBLEM...

In slave machine all services are on!
In master machine, DATANODE service apparently doesn't run up! but, all
service: namenode, secondarynode, jobtracker and tasktracker run up!

Thanks for ur help.

Search Discussions

Discussion Posts

Previous

Related Discussions

Discussion Navigation
viewthread | post
posts ‹ prev | 2 of 2 | next ›
Discussion Overview
groupcommon-dev @
categorieshadoop
postedMay 27, '08 at 2:24a
activeMay 27, '08 at 4:30a
posts2
users2
websitehadoop.apache.org...
irc#hadoop

2 users in discussion

Allan Avendaño: 1 post Samuel Guo: 1 post

People

Translate

site design / logo © 2022 Grokbase