FAQ

Search Discussions

125 discussions - 719 posts

  • I clicked on a window to try to raise it and get a good look. Instead, my screen turned the baby blue mentioned in the subject and I could do nothing else. The mouse cursor was not even visible. It's ...
    Michael HennebryMichael Hennebry
    Oct 22, 2013 at 9:24 pm
    Nov 5, 2013 at 3:16 am
  • We are a CentOS shop, and have the lucky, fortunate problem of having ever-increasing amounts of data to manage. EXT3/4 becomes tough to manage when you start climbing, especially when you have to ...
    ListsLists
    Oct 24, 2013 at 8:41 pm
    Nov 4, 2013 at 11:37 pm
  • I'm trying to set up a VNC server using the instructions at http://www.techrepublic.com/blog/linux-and-open-source/linux-101-easy-vnc-server-setup/ . I am up to step 6: Step 6: Edit iptables In order ...
    Larry MartellLarry Martell
    Oct 11, 2013 at 9:18 pm
    Nov 20, 2013 at 12:46 pm
  • Hi all, I'm doing a very informal and unscientific poll: which kernel do you use on your CentOS machines? Not which version of the CentOS kernel, but which repository. Here are some examples I can ...
    Keith KellerKeith Keller
    Oct 23, 2013 at 2:44 am
    Oct 25, 2013 at 8:46 pm
  • Can anyone comment on the use of 3rd party repos for newer versions of software like php, python and mysql? Two I am aware of are puias and ius. Is one preferable to the other? Can their packages be ...
    IsdtorIsdtor
    Oct 18, 2013 at 8:52 pm
    Nov 3, 2013 at 5:05 pm
  • centos 6.4, setup to be syslog server. Doing remote syslog using tcp works fine, so now want to add relp. I installed the rsyslog-relp package and told rsyslog.conf to use it: # RELP Syslog Server ...
    Mauricio TavaresMauricio Tavares
    Oct 28, 2013 at 8:50 pm
    Mar 30, 2014 at 10:04 pm
  • Hello, I am trying to learn how to use Samba. I first just want to get it to work, then I'll make it better. I am not concerned about security since everything is on a private network. I am following ...
    Joseph HesseJoseph Hesse
    Oct 4, 2013 at 7:11 pm
    Oct 5, 2013 at 9:51 pm
  • hi, I have a dedicated server with several services running: ssh, ftp, httpd (with several sites andactive domains), the mail server (dovecot, postfix), dns. I'd like to monitor all of these services ...
    Paolo De MichelePaolo De Michele
    Oct 18, 2013 at 12:49 pm
    Oct 20, 2013 at 5:47 pm
  • Hi All, I know many of us here manage RAID on our Centos based servers so this may be of interest to us all. I ordered three new "Enterprise hard drives" this month from a well known UK online ...
    Steve BrooksSteve Brooks
    Oct 2, 2013 at 4:24 pm
    Oct 9, 2013 at 5:52 am
  • I've given up on getting the other machine to work so I'm looking at building a new one. The machine will be a firewall/gateway running NAT, Web Proxy with Dansguardian, DHCP, DNS, NTP and VPN (~6 ...
    Terre PorterTerre Porter
    Oct 15, 2013 at 4:29 pm
    Oct 18, 2013 at 5:24 am
  • Hello list, on a CentOS 6.4 machine I'm creating accounts with empty passwords. Each user's public key is located in <user's home /.ssh/authorized_keys. When trying to ssh into that machine, ...
    Michael SchultzMichael Schultz
    Oct 10, 2013 at 1:44 pm
    Oct 14, 2013 at 9:17 am
  • Hi All, I want to make own ip pbx server for our office with need to call local extension through soft dialer. How to make this system without any pstn provider. -- *Thanks,* *Manikandan.C* *System ...
    Chandran ManikandanChandran Manikandan
    Oct 29, 2013 at 4:41 am
    Oct 29, 2013 at 8:44 pm
  • Hello, I have a CENTOS 5 box that can reach the internet and can ping to/from all windows system on my home network. The catch is that I can not connect to the box using SSH from any windows machine, ...
    John McKelveyJohn McKelvey
    Oct 1, 2013 at 3:27 am
    Oct 7, 2013 at 9:23 pm
  • Hi all, i have a new setup where the htdocs directory for the webserver is located on a nfs share. Client has cachefilesd configured. Compared to the old setup (htdocs directory is on the local disk) ...
    Leon FausterLeon Fauster
    Oct 22, 2013 at 9:47 pm
    Oct 30, 2013 at 11:06 pm
  • Hi Everyone I am considering learning Java. There have been well publicized Java security incidents recently that make me not want to learn it. However it's in Centos and I trust Centos, are the ...
    PatrickPatrick
    Oct 5, 2013 at 2:21 pm
    Oct 7, 2013 at 6:24 am
  • Hello list I'm managing a web server with centos-release-5-9.el5.centos.1. I have php-5.1.6-40.el5_9 right now and I'd like to update it to php53. I wander if its easy or complicated. If somebody ...
    Nikos Gatsis - QbitNikos Gatsis - Qbit
    Oct 4, 2013 at 11:51 am
    Nov 18, 2013 at 12:45 pm
  • dear All, I'm spending the afternoon trying to build software raid using this ( excellent ) guide : http://wiki.centos.org/HowTos/Install_On_Partitionable_RAID1 I'm doing this not only because this ...
    Johan VermeulenJohan Vermeulen
    Oct 30, 2013 at 3:07 pm
    Nov 5, 2013 at 5:41 pm
  • In our development lab, I am installing 4 new servers, that I want to use for hosting KVM. each server will have its own direct attached raid. I'd love to be able to 'pool' this storage, but over ...
    John R PierceJohn R Pierce
    Oct 20, 2013 at 6:22 am
    Oct 21, 2013 at 2:51 pm
  • I'm pretty sure that this is possible, but I don't currently know enough about email to know where to start. My main desktop computer runs Centos 6 and my preferred email client is Sylpheed, which ...
    Frank CoxFrank Cox
    Oct 5, 2013 at 4:43 pm
    Oct 8, 2013 at 1:00 am
  • Hi, Are there any utilities or tools to look at historical data of Memory, CPU Utilization or IO activity on CentOS 6.4 or 5.9 Version? For example the how much the memory was consumed for the period ...
    Kaushal ShriyanKaushal Shriyan
    Oct 2, 2013 at 1:18 am
    Oct 3, 2013 at 12:57 pm
  • I upgraded a web server from CentOS 5.9 to 5.10. The instructions also indicate that MySQL 5.0 is no longer supported so I followed the instructions to upgrade to 5.5. Everything seems to be working ...
    Matthew B. BrookoverMatthew B. Brookover
    Oct 28, 2013 at 8:10 pm
    Oct 31, 2013 at 12:48 am
  • Hi, folks. This is, in fact, off-topic: I'm fighting a user's FC19 box. I updated him, rebooted... and his ATI video card seems to not be supported any more (and it's *not* that old - an RV620). The ...
    Mark RothMark Roth
    Oct 24, 2013 at 2:42 pm
    Oct 25, 2013 at 11:43 am
  • Hey all, I have just compiled the 3.11.5 kernel from kernel.org to fix the ACPI wont shutdown issue, but I have a couple errors in dmesg I am trying to figure out. Can anyone point me in the right ...
    Terre PorterTerre Porter
    Oct 14, 2013 at 5:53 pm
    Oct 14, 2013 at 9:00 pm
  • hi all, I have a problem with iptables on CentOS 6.2. I configured: chkconfig iptables on and the file /etc/sysconfig/iptables if you reboot the machine configurations are not loaded. iptables-L ...
    Paolo De MichelePaolo De Michele
    Oct 10, 2013 at 7:51 am
    Oct 10, 2013 at 3:13 pm
  • CentOS 6.4 /var/log/messages-20131013:Oct 9 03:16:36 vixen kernel: EMT: page allocation failure. order:4, mode:0xd0 /var/log/messages-20131020:Oct 14 13:15:11 vixen kernel: httpd: page allocation ...
    Alexander KirillovAlexander Kirillov
    Oct 27, 2013 at 11:53 am
    Oct 29, 2013 at 3:08 pm
  • I'm investigating how to setup KVM so I can run VMs without having to use VirtualBox or VMware, or etc. All the HOWTOs I see tell you to disable NM. I use NM to manage VPN clients that I use for ...
    Fred SmithFred Smith
    Oct 28, 2013 at 5:52 pm
    Oct 28, 2013 at 11:53 pm
  • Just a heads up that once again an xorg update has removed the link in /usr/lib64/xorg/modules/extensions that points to libglx.so.325.15 in /usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia thus breaking ...
    B.J. McClureB.J. McClure
    Oct 15, 2013 at 10:46 pm
    Oct 16, 2013 at 8:21 am
  • Hello list, I have two drives - the first drive currently has F14 on it. The second drive is empty. If I select custom partition and only partititon and format the second drive, will CentOS install ...
    Steve ClarkSteve Clark
    Oct 15, 2013 at 12:46 pm
    Oct 15, 2013 at 5:31 pm
  • Hi, It seems that centos.org is not working properly, got a 502 bad gateway message. ~ Happy install ! ---- Cellphone : +51 950307809 Blog : http://zerick.me/ LUG : http://www.utpinux.org IRC ...
    Erick OcrospomaErick Ocrospoma
    Oct 11, 2013 at 3:52 am
    Oct 11, 2013 at 5:49 am
  • Hey guys, I'm trying to write a simple bash script that will cp a configuration file to a backup (with the date) remotely to a bunch of machines, using sudo with ssh. I notice that if I run the ...
    Tim DunphyTim Dunphy
    Oct 8, 2013 at 2:51 am
    Oct 8, 2013 at 3:50 pm
  • I have a new install of CentOS 6.4 on an HP Pavilion 500-27c with one mother board nic card. results of lspci : 01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR8161 Gigabit Ethernet (rev ...
    Gregory P. EnnisGregory P. Ennis
    Oct 27, 2013 at 2:26 am
    Oct 27, 2013 at 7:37 am
  • hi everybody, how I do to set a mutiple virtual host on httpd configuration? I need to host multiple sites with the same IP address what must be the httpd.conf configuration file and into ...
    Paolo De MichelePaolo De Michele
    Oct 20, 2013 at 10:42 pm
    Oct 22, 2013 at 1:46 pm
  • Hello everylinuxers: I am now focusing on the development of a script interpretor (some thing like shell) in embedded environment, and its functions mainly output the data in specified address. In ...
    陶治江陶治江
    Oct 20, 2013 at 1:18 am
    Oct 20, 2013 at 6:16 am
  • Hey all, When I log on my sound level is set at about 35%. I have to use the sound preferences to turn the sound level up every time I log in. Other users on this same system do not have this issue ...
    Mark LaPierreMark LaPierre
    Oct 5, 2013 at 7:54 pm
    Oct 12, 2013 at 9:59 pm
  • Need to test a monitor attached to a running server, so I'm looking for an application/utility to display a large color graphic. This must be possible to do without X because a splash screen comes up ...
    KenKen
    Oct 11, 2013 at 10:30 pm
    Oct 12, 2013 at 5:02 pm
  • hi all, today, I have this problem: # yum install gcc Loaded plugins: fastestmirror, security Loading mirror speeds from cached hostfile * base: ftp.hosteurope.de * epel: mirror.de.leaseweb.net * ...
    Paolo De MichelePaolo De Michele
    Oct 10, 2013 at 11:23 am
    Oct 10, 2013 at 5:33 pm
  • Hi, After reading the tutorial at http://wiki.centos.org/HowTos/Install_On_Partitionable_RAID1 I have the following question: What should I put instead of splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz and ...
    Eugenio PachecoEugenio Pacheco
    Oct 1, 2013 at 4:03 pm
    Oct 2, 2013 at 1:05 pm
  • This is the log information: But, if I run 'ip a' I do not see other new network device (ethX). It's possible resolve this issue and use this USB network device? Many thanks -- Dario Lesca - ...
    Dario LescaDario Lesca
    Oct 29, 2013 at 11:00 am
    Oct 29, 2013 at 3:56 pm
  • Hi All, I have running Centos 5.7 32 bit server . I would like to install vpn server in this same machine and would like to access my emails and samba through VPN. How to do install vpn server and ...
    Chandran ManikandanChandran Manikandan
    Oct 10, 2013 at 10:24 am
    Oct 22, 2013 at 11:12 am
  • Hello, this is my first time sending to this list. I tried to found the most appropriate place to ask my question, and the most matching list was this. I hope not to be off-topic. Today, I tried to ...
    Strimpakos GiorgosStrimpakos Giorgos
    Oct 15, 2013 at 7:49 am
    Oct 15, 2013 at 11:20 am
  • So, I don't know what the heck happened, but I have what looks like a solution: a number of important files in /dev somehow had their permissions changed. I had to do the following: chmod a+rw ...
    Fred SmithFred Smith
    Oct 11, 2013 at 1:08 am
    Oct 11, 2013 at 11:51 pm
  • Hello folks, I have a CentOS 6.4 installation running Sendmail, and after some serious hair tear stare and compare I'm a bit stumped. When I connect to the server either with telnet or SSL, sendmail ...
    Chris BoydChris Boyd
    Oct 8, 2013 at 9:50 pm
    Oct 9, 2013 at 4:46 pm
  • Hi, I am planning to install CentOS 6.4 on Dell R720 which has hardware raid card and 6 hard disk slots available. I have planned with the below set up :- *2 Hard disks configured in RAID 1 for ...
    Kaushal ShriyanKaushal Shriyan
    Oct 8, 2013 at 5:25 am
    Oct 9, 2013 at 11:46 am
  • Has anyone tested installing the newer kernels from elrepo (or somewhere else) in order to keep google-chrome updated beyond version 27? Actually, i assumed a newer kernel would come with a newer ...
    Rob TownleyRob Townley
    Oct 27, 2013 at 5:28 pm
    Oct 28, 2013 at 6:14 pm
  • Hi, I am running CentOS 6.4 on a remote server. when i run the below command, it prints out the headers too. is there a way to remove headers using the below command line *top -b -p 22657 topcpu.txt* ...
    Kaushal ShriyanKaushal Shriyan
    Oct 24, 2013 at 11:20 am
    Oct 24, 2013 at 2:33 pm
  • Hi, I just installed Samba on my Centos 6.4 computer. Smbstatus says my version is 3.6.9-151.el6-4.1. My smb.conf file only has a [global] and [homes] section. My configuration works, as expected, ...
    Joseph HesseJoseph Hesse
    Oct 23, 2013 at 9:19 pm
    Oct 24, 2013 at 9:55 am
  • Hello team, Just wondering how the build of 5.10 is coming along. Is there a resource that informs us on these matters? Thanks! Regards, Leonard. -- mount -t life -o ro /dev/dna /genetic/research
    Leonard den OttolanderLeonard den Ottolander
    Oct 14, 2013 at 2:46 pm
    Oct 16, 2013 at 4:52 pm
  • I'm trying to install centos 6.4 on my server A (which has 512 MB ram and no cdrom) by PXE. I exported installation tree 'CentOS-6.4-i386-bin-DVD1.iso' via http on server 'Z', all according to Centos ...
    Riccardo CastellaniRiccardo Castellani
    Oct 15, 2013 at 12:26 pm
    Oct 16, 2013 at 6:58 am
  • Hello, I'm looking for help figuring out why I am having problems with shutting down a machine. I have tested the machine using Fedora 19 and Ubuntu 12 Live CD's and both power down without issues. I ...
    Terre PorterTerre Porter
    Oct 11, 2013 at 4:40 pm
    Oct 11, 2013 at 11:07 pm
  • Hi All, I have a very strange problem that I'm unable to pinpoint at the moment. For some reason I am simply unable to get xfs_quotas to report correctly on a freshly installed, fully patched CentOS ...
    James A. PeltierJames A. Peltier
    Oct 9, 2013 at 4:59 pm
    Oct 10, 2013 at 4:24 am
Group Navigation
period‹ prev | Oct 2013 | next ›
Group Overview
groupcentos @
categoriescentos
discussions125
posts719
users179
websitecentos.org
irc#centos

179 users for October 2013

John R Pierce: 48 posts Les Mikesell: 26 posts Michael Hennebry: 25 posts SilverTip257: 22 posts Mark Roth: 19 posts Frank Cox: 18 posts Earl Ramirez: 17 posts Paolo De Michele: 17 posts Larry Martell: 16 posts Terre Porter: 16 posts Centos-announce-request: 14 posts Akemi Yagi: 12 posts John Doe: 12 posts Lists: 12 posts Fred Smith: 11 posts Leon Fauster: 11 posts Andrew Holway: 10 posts James A. Peltier: 10 posts Mark LaPierre: 10 posts Arun Khan: 9 posts
show more
Archives