FAQ

Search Discussions

177 discussions - 1,126 posts

  • Newbie here. Need help with a thread that has about 25 posts. No replies in a few days. The thread is in software support for centos 6 and the subject of the thread is Centos 6.4 won't reboot on ...
    Robert BenjaminRobert Benjamin
    Mar 26, 2013 at 4:06 pm
    Apr 2, 2013 at 4:24 pm
  • I see there's a release today or so from Oracle of a new zero-day vulnerability. Any idea how soon we'll have an update? ...
    Mark RothMark Roth
    Mar 5, 2013 at 5:51 pm
    Mar 5, 2013 at 11:52 pm
  • Dear All I am planning to setup mail server for my domain. Which one is preferred postfix or sendmail. I came across a link * ...
    Austin EinterAustin Einter
    Mar 11, 2013 at 2:54 am
    Mar 14, 2013 at 7:20 pm
  • So, another admin I work with rolled out most (but not kernel) updates to 6.4... but including xorg. I log out the end of the day, and I'm hosed - no X. Now, my not-two-year-old workstation has an ...
    Mark RothMark Roth
    Mar 14, 2013 at 2:17 pm
    Mar 16, 2013 at 9:05 pm
  • Hi, trying to figure out how the system manages UPS connections. On both Centos 5.9 and 6.4, merely plugging in a USB UPS device causes an icon to appear in the top panel, and (at least on 5.9, ...
    Fred SmithFred Smith
    Mar 19, 2013 at 2:55 pm
    Mar 21, 2013 at 1:18 am
  • During today's big Centos 6 update I lost my connection to a machine during the "yum update" and when I logged back in and ran yum update again it told me to run yum-complete-transaction. When I ran ...
    Frank CoxFrank Cox
    Mar 10, 2013 at 3:36 am
    Mar 11, 2013 at 6:37 pm
  • I have a recently installed Mellanox VPI interface in my server. This is an InfiniBand interface, which, through the use of adapters, can also do 10GbE over fiber. I have one of the adapter's two ...
    Joakim ZieglerJoakim Ziegler
    Mar 24, 2013 at 2:27 am
    Apr 24, 2013 at 5:07 pm
  • Hi, Any date planned to release CentOS 6.4 as GA release? Regards, Kaushal
    Kaushal ShriyanKaushal Shriyan
    Mar 8, 2013 at 5:30 pm
    Mar 11, 2013 at 8:36 am
  • Hi all, I have a test lab installed over an ESXi 5.1 host that contains 5 CentOS vm guests. I would like to monitor CPU, RAM and Network for these vm and ESXi host. Zabbix and Nagios are too to ...
    C. L. MartinezC. L. Martinez
    Mar 15, 2013 at 7:39 am
    Mar 23, 2013 at 2:52 pm
  • I updated my home server with the 6.4 CR packages, and I've experienced 3 or 4 hard lockups since. The server is a fanless VIA C7 "CentaurHauls" system with a 1GHz CPU underclocked to 800MHz and 1GB ...
    Ian PilcherIan Pilcher
    Mar 4, 2013 at 4:02 am
    Mar 16, 2013 at 5:49 pm
  • Greetings, I am looking for a hardware raid card that supports up to 4 SATA II hard disks with hot swap (compatible raid cage) I have short listed two LSI/3Ware cards: 1. 9750-4i 2. 9650SE-4LPML Both ...
    Arun KhanArun Khan
    Mar 6, 2013 at 4:35 pm
    Mar 13, 2013 at 11:43 pm
  • I have been reading about software raid. I configured my first software raid system about a month ago. I have 4 500 Gig drives configured in RAID 5 configuration with a total of 1.5TB. Currently I ...
    Chris WeisigerChris Weisiger
    Mar 5, 2013 at 3:53 am
    Mar 6, 2013 at 11:38 pm
  • I have an 8-core SuperMicro Xeon server with CentOS 6.3. The OS is installed on a 120 GB SSD connected by SATA, the machine also contains an Areca SAS controller with 24 drives connected. The ...
    Joakim ZieglerJoakim Ziegler
    Mar 23, 2013 at 3:27 am
    Apr 22, 2013 at 5:11 pm
  • Hi, I have a server with 2 disks. Installed centos 5.9 with raid1. I created /dev/md0 to hold "/" and /dev/md1 for swap and nothing else. Grub is installed on /dev/md0. After the successful ...
    Paras pradhanParas pradhan
    Mar 7, 2013 at 4:30 pm
    Mar 22, 2013 at 3:34 pm
  • After successfully updating three CentOS 6.3 VM guests to 6.4 I decided to update the host as well. And it failed to boot. Kernel panic - Not syncing: Attempted to kill init! Pid: 1, comm: init not ...
    Emmett CulleyEmmett Culley
    Mar 12, 2013 at 8:41 pm
    Mar 16, 2013 at 5:45 pm
  • I am trying to recall back at least 2 years, and my notes are poor, and my searching appears to be worst... Seems I recall that last when I set up my apache server, the spammers were posting to it so ...
    Robert MoskowitzRobert Moskowitz
    Mar 3, 2013 at 9:30 pm
    Mar 4, 2013 at 11:33 pm
  • Dunno the exact number of hops but it's always long but I only have 1 WISP so I don't have a choice. It goes from my laptop to my home broadband router to my radio & antenna on the roof to the WISP ...
    RockRock
    Mar 1, 2013 at 1:09 am
    Mar 2, 2013 at 12:58 am
  • Dear All Recently I just setup postfix, dovecot, roundcube etc in a dedicated server. But from my gmail account, when sent mail to my mail id, that I setup recently, I do not see that email in ...
    Austin EinterAustin Einter
    Mar 13, 2013 at 3:03 pm
    Mar 14, 2013 at 11:25 am
  • I'm running a mix of CentOS 5 and 6 servers reachable by ssh from the Internet. Of course I allow only public key authentication and no root login. In addition I'm running fail2ban to block obnoxious ...
    Tilman SchmidtTilman Schmidt
    Mar 6, 2013 at 5:45 pm
    Mar 10, 2013 at 1:12 pm
  • Adobe doesn't seem to have acroread for x86_64 linux, or at least I don't see it anywhere. Anybody know otherwise? Evince and other tools work pretty well, but I have always liked having the "real ...
    Fred SmithFred Smith
    Mar 2, 2013 at 4:03 am
    Mar 5, 2013 at 8:55 am
  • I have a user who wants to have 4 monitors attached to his CentOS 6.4 system. I know that you can't use both on-board video and a PCI video card at the same time, but what about two PCI video cards? ...
    Alfred von CampeAlfred von Campe
    Mar 28, 2013 at 10:08 pm
    Apr 7, 2013 at 7:45 am
  • Greetings, The alpine mail rpm indicates that it comes packaged with configuration files (/etc/pine*conf*). However, they aren't there. Possible? Also, how did you get rid of the annoying alpine ...
    Max PyziurMax Pyziur
    Mar 26, 2013 at 10:14 am
    Mar 28, 2013 at 6:33 pm
  • I use flgrx from ELRepo. Does this mean that fglrx is now incompatible with CentOS? Yves Bellefeuille
    Yves BellefeuilleYves Bellefeuille
    Mar 10, 2013 at 1:05 am
    Mar 12, 2013 at 8:49 pm
  • Dear All I have a CentOS 6.3 machine. I am trying to setup DNS BIND setup in that machine. It is having a static global IP. I have done lot of reading , google search and tried all possible option, ...
    Austin EinterAustin Einter
    Mar 10, 2013 at 11:57 am
    Mar 11, 2013 at 1:39 am
  • My old Centos 5.5 servers had a /root/.forward to send things like logwatch to this email account. It did not take any special configuration in sendmail for this to work. Now Centos 6.3 is using ...
    Robert MoskowitzRobert Moskowitz
    Mar 4, 2013 at 3:27 pm
    Mar 4, 2013 at 5:29 pm
  • Hi all, I have what might be a foolish question about patching packages. I am not sure exactly how to phrase the question, so please follow up if it seems as though I'm not being clear. I was looking ...
    Keith KellerKeith Keller
    Mar 6, 2013 at 11:22 pm
    Mar 25, 2013 at 12:29 pm
  • I have a vanilla CentOS 5.9 system. I have a pair of 2Tb sata drives with a RAID 1 array on them. This array contains an LVM physical volume. I have added these two drives to my system and now need ...
    Harold PritchettHarold Pritchett
    Mar 8, 2013 at 2:54 am
    Mar 8, 2013 at 6:42 pm
  • I have 2 CentOS servers that are both authoritative DNS for several domains and local resolvers. As configured, they are publicly visible resolvers, which I've known for awhile is not a good thing ...
    John R PierceJohn R Pierce
    Mar 28, 2013 at 6:05 pm
    Apr 1, 2013 at 8:40 pm
  • I upgraded one of my old machines running 5.x to the latest kernel (from 308.24.1 to 348.1.1). After rebooting network connectivity was gone. I rebooted with the old kernel, I also tried the one ...
    Kai SchaetzlKai Schaetzl
    Mar 4, 2013 at 6:15 pm
    Mar 5, 2013 at 5:38 pm
  • Hi, I'm currently at CentOS 5.8. After some penetration testing, found some high severity OpenSSH issues which would require its upgrade. But till CentOS 5.9 the latest rpm available is ...
    Anumeha PrasadAnumeha Prasad
    Mar 21, 2013 at 11:53 am
    Mar 21, 2013 at 5:39 pm
  • Dear All With help from you all I am now at better stage. Special thanks to Robert. Atleast I am able to run all the required services (postfix, amavisd, clamd etc). I sent a mail from my gmail, I ...
    Austin EinterAustin Einter
    Mar 15, 2013 at 2:08 am
    Mar 15, 2013 at 12:53 pm
  • Hello, new Linux user here and I cannot mount a new (empty) WD MyBook Essentials 3TB USB external hard drive (Model WDBACW0030HBK-NESN). I'm only about 3 weeks into this linux thing and so please ...
    Miller,Jason [Burlington]Miller,Jason [Burlington]
    Mar 8, 2013 at 9:32 pm
    Mar 8, 2013 at 11:56 pm
  • I'm going to rebuild my system at home soon, and was planning to mirror two drives. However, I was just looking up something about RAID, and on wikipedia found some information about the Linux MD ...
    Mark RothMark Roth
    Mar 4, 2013 at 4:12 pm
    Mar 4, 2013 at 11:26 pm
  • I'm having an occasional problem with a box. It's a Supermicro 16-core Xeon, running CentOS 6.3 with kernel 2.6.32-279.el6.x86_64, 96 gigs of RAM, and an Areca 1882ix-24 RAID controller with 24 ...
    Joakim ZieglerJoakim Ziegler
    Mar 26, 2013 at 9:01 pm
    Mar 30, 2013 at 11:12 pm
  • Has anyone had problems accessing random websites since going up to 6.4? Since about the day after I got partly upgraded, if I try to access nytimes.com, or orbitz.com, I get server not found. With a ...
    Mark RothMark Roth
    Mar 25, 2013 at 5:26 pm
    Mar 26, 2013 at 2:14 am
  • On trying a yum update I get the following error: Error: kernel conflicts with bfa-firmware yum suggests I work around the problem with --skip-broken or try running 'rpm -Va --nofiles --nodigest' Is ...
    Giles CoocheyGiles Coochey
    Mar 11, 2013 at 10:21 am
    Mar 12, 2013 at 11:45 am
  • Has anyone gotten 64-bit google earth to run on el6 x86_64? It dies almost immediately, complaining for lack of ld-lsb.so.3. Perusing user forums at google I see a few others with the problem, but no ...
    Fred SmithFred Smith
    Mar 4, 2013 at 2:49 am
    Mar 6, 2013 at 2:47 pm
  • Hello Mailing List I got a severe network error message at a HP DL360 Server. The kernel log says: ----------------------------------- /var/log/messages ...
    Woehrle Hartmut SBB CFF FFS (Extern)Woehrle Hartmut SBB CFF FFS (Extern)
    Mar 19, 2013 at 3:32 pm
    Mar 25, 2013 at 10:10 am
  • This morning a handful of workstations got upgraded from 6.3 to 6.4 and things seemed to be functional, until we tried to log in to one of our instrument accounts that for various reasons uses ...
    Miranda Hawarden-OgataMiranda Hawarden-Ogata
    Mar 21, 2013 at 9:06 pm
    Mar 22, 2013 at 8:08 pm
  • Dear All I had successfully installed posfixadmin. I was able to login to postfix admin and create email ids etc. In something broken (not sure which one caused the issue), I am experiencing below ...
    Austin EinterAustin Einter
    Mar 21, 2013 at 9:06 am
    Mar 21, 2013 at 3:40 pm
  • Does anybody here have any idea how to make an exact copy of a drive that has LVM partitions? I'm having trouble using dd to do this for an EL5 server. We're trying to diagnose a software problem of ...
    ListsLists
    Mar 18, 2013 at 10:36 pm
    Mar 20, 2013 at 10:56 am
  • I can't get nc to do anything worthwhile. In fact I can't even get the examples in the manpage to work. From either my C6 servers or my F17 notebooks. For example: echo -n "GET / HTTP/1.0\r\n\r\n" | ...
    Robert MoskowitzRobert Moskowitz
    Mar 7, 2013 at 9:56 pm
    Mar 8, 2013 at 12:12 am
  • I pulled one of my old OQO model 2 out of the junk bin and installed Centos 6.3 over Centos 5.3. The internal video does not work in graphics mode (text works fine), though a monitor attacked to the ...
    Robert MoskowitzRobert Moskowitz
    Mar 6, 2013 at 7:24 pm
    Mar 6, 2013 at 10:45 pm
  • How I can set up CentOS 5 on it if it don't see the drives. -- Juan Pablo De Mola Rodr?guez
    Juan De MolaJuan De Mola
    Mar 5, 2013 at 4:16 pm
    Mar 5, 2013 at 5:19 pm
  • Hello, it looks like the usual way to do ipsec on centos5 won't work anymore on centos6 I installed ipsec-tools but an interface type IPsec is not recognized by the kernel ifup ipsec0 Device does not ...
    Riccardo VeraldiRiccardo Veraldi
    Mar 4, 2013 at 3:45 pm
    Mar 5, 2013 at 4:30 pm
  • Hi folks! :-) I have a Fujitsu Lifebook U series laptop running updated CentOS 6.4 (64bit), and the touchpad doesn't work. It's a new laptop, the touchpad works correctly in Fedora 18 Live (given the ...
    Marko VojinovicMarko Vojinovic
    Mar 23, 2013 at 2:04 pm
    Apr 5, 2013 at 4:07 pm
  • Hi, We recently installed CentOS 6.2 on our cluster. During the installation/debugging of various secondary software, we had disabled iptables. When we re-enabled them, we found that the front-end ...
    Pat HaleyPat Haley
    Mar 29, 2013 at 3:34 pm
    Mar 30, 2013 at 2:50 am
  • Most of my users are on kde, as am I (I really don't like gnome). I've got one on gnome, though, CentOS 6.4, and I have a problem: I have to start an agent running - on login<-, so that the same one ...
    Mark RothMark Roth
    Mar 28, 2013 at 2:00 pm
    Mar 30, 2013 at 12:08 am
  • As it stands now (or at least that is what I think) when CentOS moves from one minor version to another (6.3 to 6.4) the 6.3 version machines automatically pick up the upgrade and the next time you ...
    Andreas K.Andreas K.
    Mar 29, 2013 at 12:54 pm
    Mar 29, 2013 at 4:40 pm
  • Greetings, A malfunctioning disk this past week accelerated a lingering decision to move to CentOS 6.x from CentOS 5.x. Most of our content is functioning and being presented as it should be ...
    Max PyziurMax Pyziur
    Mar 24, 2013 at 3:45 pm
    Mar 25, 2013 at 8:36 pm
Group Navigation
period‹ prev | Mar 2013 | next ›
Group Overview
groupcentos @
categoriescentos
discussions177
posts1,126
users206
websitecentos.org
irc#centos

206 users for March 2013

Mark Roth: 90 posts Les Mikesell: 68 posts Robert Moskowitz: 63 posts Gordon Messmer: 59 posts SilverTip257: 41 posts Johnny Hughes: 31 posts Austin Einter: 30 posts John R Pierce: 29 posts Robert Benjamin: 25 posts Fred Smith: 24 posts Tilman Schmidt: 24 posts Joakim Ziegler: 22 posts Keith Keller: 20 posts Gerry Reno: 19 posts Frank Cox: 17 posts Centos-announce-request: 16 posts Eero Volotinen: 16 posts Akemi Yagi: 15 posts Max Pyziur: 15 posts Bruce Whealton: 14 posts
show more
Archives